„Mám dve ruky: jednu, aby som stisol dlaň tých, s ktorými kráčam, a druhú, aby som dvíhal tých, ktorí padajú.“       Guyau

Plody z darov zeme

Jeseň je čas, kedy hospodár zbiera plody svojej pilnej práce a príroda vydáva to najlepšie, čo sa  urodilo. Všetkých tých, ktorí majú blízky vzťah k prírode, vypestovaná úroda  očarí neopakovateľnou  paletou farieb a  pestrosťou scenérií. Jeseň dozrieva  a všetky jej zázraky. Príroda hýri mnohými farbami. Tešíme sa z plodov záhrad a polí. A v tomto zázračnom čase sme sa 18.10.2019 zišli, aby sme aj my v Domove sociálnych služieb a v Zariadení podporovaného bývania v Hanušovciach nad Topľou  s otvoreným srdcom  poďakovali za všetky dary zeme. A symbolicky všetkým ľuďom , ktorí ich dorobili, za ich usilovnosť a pracovitosť a za to, že sa s postarali , aby sa dostali na naše stoly Vďační ľudia sú ako úrodné pole. To, čo prijali, desaťnásobne vracajú. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Možno i  niekde blízko za rohom. Spolu s klientami sme  pripravili  výstavu ovocia a zeleniny , ktoré si nazbierali v spoločnej záhradke alebo doniesli z vlastnej úrody.
A keďže chutné plody lákali ich zmysly, pripravili  si z nich chutné a zdravé pomazánky, ktoré im veľmi chutili a boli spokojní a šťastní z toho, akí sú šikovní a ako ich prípravu zvládli.

Komentáre sú uzatvorené.

Optimálna šírka rozlíšenia monitora 1250px a viac (minimálne však 1024px)