„Mám dve ruky: jednu, aby som stisol dlaň tých, s ktorými kráčam, a druhú, aby som dvíhal tých, ktorí padajú.“       Guyau

Benskovský les, turistika a zber medvedieho cesnaku

01_BenkovskyLesZPBHnT

S príchodom jari sa všetko mení. Jar neprináša len teplejšie dni. Prináša novú energiu, zvuky, vône, rozkvitnuté dni, ktorých sa po zime nevieme nabažiť, slnečné lúče a vitamín D, ktorý z nich naše telo vyrába, aj viac možností na šport a prechádzky. Jar v nás vyvoláva túžbu jesť niečo čerstvé, svieže a plné vitamínov. Niečo, čo bude chutné a dokonca zlepší naše zdravie. Marec – apríl je  najlepšie obdobie na zber medvedieho cesnaku. Na jar by sme ho mali konzumovať čo najviac a vo všetkých formách. Medvedí cesnak je totiž malou prírodnou lekárňou a pomôže  zlepšiť si zdravie. Má antiseptické, antibakteriálne aj antibiotické účinky, detoxikuje a podporuje imunitu.

Medvedí cesnak nerastie však všade. Na okolí najbližšie je to v lese pri Domaši, Benkovciach, Podčičve… a tak sme sa rozhodli urobiť malý výlet klientom Zariadenia podporovaného bývania za spoznávaním okolia a samozrejme zberom medvedieho cesnaku. Od miestnych ľudí sme sa dozvedeli, kde cesnak rastie. Bolo ho tam neúrekom. Každý zbieral. Po príchode do zariadenia si klienti uvarili polievku. Bola výborná, tak si pochvaľovali. Dohodli sme sa, že ešte jeden taký výlet pokiaľ cesnak nekvitne absolvujeme.

Komentáre sú uzatvorené.

Optimálna šírka rozlíšenia monitora 1250px a viac (minimálne však 1024px)