„Mám dve ruky: jednu, aby som stisol dlaň tých, s ktorými kráčam, a druhú, aby som dvíhal tých, ktorí padajú.“       Guyau

Výstava výšiviek

Na výstavu kraslíc, obrazov, výšiviek, liturgických rúch s tematikou Veľkej noci pozvalo širokú verejnosť do svojich priestorov múzeum v Hanušovciach nad Topľou. “Aj keď sa sviatky každoročne opakujú, silnie v nás očakávanie, vrcholia duchovné i fyzické prípravy. Do tejto atmosféry už vyše 20 rokov vstupuje Vlastivedné múzeum v Hanušovciach tradičným podujatím. My sme sa s riaditeľkou múzea Máriou Kotorovou – Jenčovou dohodli na návšteve v múzeu  práve na dnešný deň, kedy sa konala aj výstava výšiviek.

Tradičnú ľudovú výšivku, jej rôzne techniky, vzory a farebnosť predstavila výstava konaná pod názvom: ,,Vyšívané sny“. Z viac ako 30 exponátov na nás dýchali dávne sny či túžby zemplínskych a šarišských žien i dievčat. Vlastivedné múzeum pripravilo pre svojich návštevníkov aj tri nové výstavy nadväzujúce na spomínaný kresťanský sviatok a ľudovú tradíciu jarného zvykoslovia. Výstavy sa zúčastnili prijímatelia DSS a ZPB, čo ocenili predovšetkým „naše dievčatá“.

Komentáre sú uzatvorené.

Optimálna šírka rozlíšenia monitora 1250px a viac (minimálne však 1024px)