„Mám dve ruky: jednu, aby som stisol dlaň tých, s ktorými kráčam, a druhú, aby som dvíhal tých, ktorí padajú.“       Guyau

Krajské srdce na dlani 2015

DenDobrovolnictvaMDDDobrovoľníkom  je človek, ktorý venuje svoj čas, energiu, vedomosti a schopnosti v prospech iných jednotlivcov, skupín, či organizácií, ktoré s touto pomocou súhlasia. Za túto činnosť nedostáva finančnú odmenu.
Pre dobrovoľníka je to čas, kedy odborne rastie, získava pocit zadosťučinenia, nové životné skúsenosti a zručnosti, či nové priateľstvá.

Prešovské dobrovoľnícke centrum organizovalo 14. ročník „Krajského srdca na dlani 2015“. V spolupráci s Radou mládeže Prešovského kraja, Mestským úradom Prešov a Europedirect Prešov, pripravili slávnostný večer na ktorom sa dostalo uznania dobrovoľníkom, kolektívu dobrovoľníkov a organizáciám, ktoré sa výrazne zameriavajú na rozvoj dobrovoľníctva s cieľom zabezpečiť štandardy práce v tejto oblasti.

Slávnostné oceňovanie sa uskutočnilo dňa 10. 12. 2015 v Prešove a záštitu nad podujatím prevzala pani Ing. Andrea Turčanová, primátorka mesta Prešov. Centrum sociálnych služieb „Slnečný dom“ v Prešove bolo nominované do kategórie organizácia zameriavajúca sa na rozvoj dobrovoľníctva. Ako najaktívnejšia a otvorená organizácia pre prácu s dobrovoľníkmi bolo aj ocenené, čo nás veľmi teší a zároveň povzbudzuje do ďalšej spolupráce s dobrovoľníkmi.

Ako uviedla predsedníčka Prešovského dobrovoľníckeho centra Bc. Juliana Hajduková: „Hlavným cieľom Prešovského dobrovoľníckeho centra je upozorniť verejnosť na dobro, ktoré je pretavené do konkrétnych činov, konkrétnych ľudí. Spoločne sme tak oslávili MDD – Medzinárodný deň dobrovoľníkov, dobrovoľníckych komunít a organizácií.“

Komentáre sú uzatvorené.

Optimálna šírka rozlíšenia monitora 1250px a viac (minimálne však 1024px)